Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Chocolate Frog Card, PS6Tváře některých z nich jsou známy dokonce i mudlům, přestože jejich magické schopnosti nekouzelnická společnost nikdy nezjistila. Studenti  karty sbírají a vyměňují si je mezi sebou.

Když byl Brumbál zdiskreditován ministerstvem kouzel, byl donucen rezignovat na svou funkci Starostolce a byl vyloučen z Mezinárodního společenství kouzelníků. Billovi Weasleymu ale řekl, že mu nezáleží ne tom, co s ním udělají, jen když ho neodstraní z kartiček Čokoládových žabek!

 

Karty pocházejí ze známých Čokoládových žabek.

Obrazek

1. Merlin- Středověk. Kouzelník, známá postava v kronikách o králi Artušovi. Před tím, než se dozvěděl, kým je a jakou roli musí sehrát v historii, vychovával mladého Artuše. Specialista v kouzlení. Nejslavnější kouzelník všech dob. Někdy znám také jako Princ Kouzelníků. Částí Královského dvora krále Artuše. (Král Artuš jednou vládl zemi, která je nyní části Anglie.) Merlin požadoval, aby kouzelníci pomáhali mudlům a tak vytvořil Merlinův řád. Řád vytváří pravidla proti používání magie na mudly.


Obrazek

2.Cornelius Agrippa- Heinrich Cornelius Agrippa von Nettesheim, 1486-1535, německý mystik a alchymista. Tvůrce. Oslavovaný kouzelník, mudly však uvězněn, jelikož pro ně byla jeho díla "špatná".


Obrazek

3.Elfrida Clagg-1612-1687. Náčelnice Válečné rady.¨


Obrazek

4. Grogan Stump (Grogan Pahýl )- 1770-1884. Populární Ministr kouzel, jmenován v roce 1811.


Obrazek

5. Gulliver Pokeby- 1750-1839. Expert na magické ptáky. Jako první rozpoznal význam písně irského fénixe Augureyho (Augurona) ("augury" = ptakopravectví, proroctví zakládající se na křicích ptáků) a v roce 1824 vydal knihu Proč jsem nezemřel, když zakvílel auguron.


Obrazek

6. Glanmore Peakes- 1677-1761. Slavný přemožitel mořského hada z Cromeru.


Obrazek

7. Hesper Starky- 1881-1973. Kouzelnice, jež dříve studovala vliv měsíčních fází na výrobu lektvarů.


Obrazek

8. Derwent Shimpling- 1912- současnost. Vtipálek. Ze sázky snědl Úponici jedovatou (masožravá rostlina) vcelku a přežil, ačkoliv je navždy fialový. Kouzelníci a kouzelnice po celém světě milují jeho přihlouplý smysl pro humor a nepředstavitelnou troufalost.


Obrazek

9. Gundhilda of Gorsemoor- 1556-1639. Jednooká hrbatá léčitelka. Proslavila se vytvořením léku na Dračí neštovice. Když zemřela, každý, kdo ji znal, cítil obrovský smutek, jelikož byla talentovanou a pracovitou léčitelkou.


Obrazek

10. Burdock Muldoon (Lopuch Muldoon)- 1429-1490. Hlava kouzelnické rady (1448-1450).


Obrazek

11. Herpo the Foul ( Herpo Protiva)- Starověkký Řek, doba života neznáma. První známý tvůrce Baziliška.


Obrazek

12. Merwyn the Malicious (Merwyn Záludná)- Středověk, doba života neznáma. Věřila ve stvoření mnoha nepřátelských čarodějů a čarodějek.


Obrazek



13. Andros the Invincible
( Andros Nepřemožitelný)- Starověkký Řek. Doba života neznáma. Domníval se, že je pouze jediným známým kouzelníkem, který dokáže vykouzlit Patrona o velikosti Obra.


Obrazek

14.Fulbert the Fearful (Fulbert Vystrašený)- Středověk, datum života neznámo. Slavný pro tak velkou zbabělost, že se nikdy neodvážil vyjít z domu. Zemřel, když mu selhalo Ochranné kouzlo a spadla na něj střecha.


Obrazek

15. Paracelsus- Alchymistický génius, narozen v roce 1493. Celé jméno- Auroleus Theophrastus Bombastus von Hohenheim. O tomto tajnůstkářském kouzelníkovi toho víme jen velice málo.


Obrazek

16. Cliodne- Zvěromág (přeměna v ptáka), doba života neznáma. Nádherná irská druidka Cliodne měla tři kouzelné ptáky, kteří zpívali nemocným a tím je vyléčili. Nejstarší dcera jednoho z posledních druidů Irska. Legenda praví, že se mohla přeměnit v mořského ptáka nebo ve vlnu. Jejím oblíbeným koníčkem bylo létání. Objevila vlastnosti Měsíční rosy.


Obrazek

17. Morgana- Slavná čarodějka, stejně jako Merlin, figurovala v legendách o Králi Artušovi. Podobně jako v legendě, Morgana, nebo-li Morgan le Fay (=Víla), byla čarodějkou na hradu, i když nebyla Artušovou poloviční sestrou. Byla dítětem Vévody z Cornwallu a Igrainu. Věnovala se temnému kouzelnictví a s Merlinem byli nepřáteli. Byla královnou ostrovu Avalon a dovedla výborně léčit.


Obrazek

18. Uric the Oddball ( Uric Ujetý)- Středověk, doba života neznáma. Vysoce výstřední kouzelník, který je proslaven tím, že, kromě jiného, nosil na hlavě medúzu místo klobouku. Nikdo neví, jestli zamýšlel býti nejpodivnějším kouzelníkem všech dob nebo jestli to zkrátka udělal z přirozeného popudu.
Je také známo, že Ulric Ujetý spal v místnosti, v níž bylo ne méně než padesát ochočených auguronů. Jedné obzvlášť mokré zimy podlehl Uric pod vlivem kvílení svých auguronů přesvědčení, že zemřel a je nyní duchem. Jeho následné pokusy projít zdmi vlastního domu skončily nepříjemnou nehodou, kterou jeho životopisec Radolphus Pittiman označuje za "desetidenní otřes mozku".
Dále se ví, že Uric se kdysi pokoušel dokázat, že zpěv pastelníčka* je ve skutečnosti zdraví prospěšný, a naslouchal mu bez přerušení tři měsíce. Kouzelnická rada, které podával hlášení o svých zjištěních, však bohužel zůstala nepřesvědčená , protože když dorazili na její zasedání, neměl na sobě nic kromě příčesku, z něhož se při bližším ohledání vyklubal mrtvý jezevec.


Obrazek

19. Newt Scamander (Mlok Scamander)- 1897- součastnost. Spisovatel. oslavovaný autor knihy Fantastická zvířata a kde je najít. Touto dobou zrovna studuje hořlavost slimáků v brazilském deštném pralese.


Obrazek

20. Wendelin the Weird ( Vendelína Výstřednice)- Středověk, doba života neznáma. Vychutnávala si upálení na hranici tak moc, že se nechala chytit až 47 krát a to v různých převlecích.


Obrazek

21. Lord Stoddart Withers- 1642-1769. Specialista přes kouzelné tvory. Chovatel létajících koní. Pokoušel se rozšířit svůj nápad Famfrpálu, jenž by se napůl hrál na okřídlených koních, ale tento sport se nikdy nestal populárním.


Obrazek

22. Circe - V čecké mytologii je Circes kouzelnice, žijící na ostrově zvaném Aeaea poblíž Itálie. Circe byla schopná přeměňovat lidi ve zvířata. Mnoho námořníků takhle přeměnila v prasata.


Obrazek

23. Glenda Chittoc- 1964- součastnonst. Populární autorka K.B.S.* (Kouzelnického bezdrátového spojení ) s show Hodina kouzlení.


Obrazek

24. Adalbert Waffling- 1899-1981. Slavný kouzelnický teoretik. Tento slavný myslitel psal o magii. Každá moderní čarodějka a čaroděj se učila z jeho spisů.


Obrazek

25.Perpetua Fancourt- 1900-1991. Kouzelnice, jež vynalezla Lunoskop.


Obrazek

26. Almeric Sawbridge- 1602-1699. Proslavil se vítězným soubojem s říčním trolem, když terorizoval slalomáře na řece Way River.


Obrazek

27. Mirabella Plunkett- 1839-neznámo. Proslavila se láskou k vodnímu muži z Lochnesského jezera během prázdnin. Když jí rodiče zakázali si ho vzít, přeměnila se v tresku a již nikdy nebyla spatřena.


Obrazek

28. Tilly Toke- 1903-1991. Získal Merlinův řád prvního stupně za záchranu mudly, žijícího během Ilfrakombského incidentu v roce 1932, kdy drak přistál rovnou na pláži plné opalujících se lidí.


Obrazek

29. Archibald Alderton- 1568-1629. Slavný díky tomu, že vyhodil do vzduchu vesničku Little Dropping v Hampshiru, když se pokoušel magicky zamíchat narozeninový dort.


Obrazek

30. Artemisa Lufkin- 1754-1825. První kouzelnice, jež se stala Ministryní kouzel.


Obrazek

31. Balfour Bane- 1566-1629. Drží uznání za Experimentální kouzla.


Obrazek

32. Bridget Wenlock-1202-1285. Průpočetnice. Jako první ustanovila kouzelná proroctví a věštby na číslo 7.


Obrazek

33. Beaumont Majorbanks-1742-1845. Specialista na herbologii. Průkopník herbologie, včetně podmořských druhů. Objevil žabérník.


Obrazek

34. Donaghan Tremlett- 1972- součastnost. Komik. Hraje na basu s popularní kouzelnickou kapelou Sudičky*. Donaghan se narodil mudlům, ale je velkým fandou famfrpálového týmu zvaného Kenmarská káňata.


Obrazek

35. Bowman Wright-1492-1560. Jeho matka byla čerodějka a otec mudla. Wright se proslavil kombinací lásky ke kouzlům, vědě a sportu vytvořením Zlatonky, která značně vylepšila famfrpálovou hru.


Obrazek

36. Jocelind Wackock-1911-součastnost. Střelkyně Puddlemerštích spojenců.


Obrazek

37. Cassandra Wablattsky (Kasandra Vablatská)-1894-1997. Oslavovaná věštkyně a autorka knihy Nezastřená budoucnost.


Obrazek

38. Chauncy Oldridge - 1342-1379. První známá oběť dračích neštovic.


Obrazek

39. Gwenog Jones- 1968- součastnost. Famfrpálová kapitánka a odrážečka jediného pouze ženského národního famfrpálového týmu, Holyheadské harpyje*. Po zápasu si užívá odpočinku s přáteli, popíjí máslový ležák a poslouchá Sudičky.


Obrazek

40. Charlotta Pinkstone-1922-součastnost. Slavná bojovnice za vzestup Mezinárodní konfederace kouzelnické sochy utajení a za vyzrazení mudlům existenci kouzelníků.


Obrazek

41. Godric Gryffindor-(Godrik Nebelvír) Středověk, přesná doba neznáma. Spoluzakladatel Bradavic. Je po něm pojmenovaná jedna z bradavických kolejí. Godric Nebelvír věřil, že každý kdo prokázal kouzelné schopnosti by měl chodit do školy. Moudrý klobouk původně patřil právě Nebelvírovi. Jeho meč s rubíny na rukojeti také přežil až do dnešní doby a patřil Brumbálovi. Podle Moudrého klobouku pochází Godric Nebelvír "z divokých bažin". Je možné, že vesnice Godrikův důl, kde žili Potterovi, než tragicky zemřeli, je pojmenovaná právě po něm.


Obrazek

42.Crispin Cronk- 1795- Proslavil se tím, že pře opakované výstrahy ministerstva kouzel na své zadní zahradě přechovával sfingy. Nicméně ministerstvo se smálo naposled, když posléze neúčiného varování nechalo a poslalo Cronka přímo do Azkabanu.


Obrazek

43. Cyprian Youdle-1312- 1357. Jediný rozhodčí, který byl zabit během famfrpálového utkání v roce 1357; zřejmě na něj seslal kletbu člen jedné skupinky, jež nebyla nidky dopadena.


Obrazek

44. Devlin Whitehorn (Devlin Běloroh)- Vynálezce. Spolu s pár lidmi sestrojil závodní koště Nimbus a pomohl při vytváření návrhů na jeho vzhled, který znamenal převrat ve famfrpálové hře. Špičkový letec, je horlivým famfrpálovým fanouškem, který miluje hraní tohoto sportu a rád se podívá i na ostatní týmy.


Obrazek

45. Dunbar Oglethorpe- Hlava takzvaného F.O.S.S.Z.B.L.* (Famfrpálový odbor snahy pro správu a zlepšování britské ligy).


Obrazek

46. Miranda Goshawk (Miranda Jestřábková)- 1921- součastnost. Autorka knihy Běžná kniha kouzel.


Obrazek

47. Edgar Stroulger-Vynálezce lotroskopu.


Obrazek

48. Salazar Slytherin (Salazar Zmijozel)- Jeden ze zakladatelů Bradavic. Salazar věřil, že pouze čistokrevní kouzelníci a kouzelnice mohou navštěvovat Bradavice. Právě kvůli tomu se dostal do sporu s Godrikem Nebelvírem a následně opustil školu. Existovala legenda, že Zmijozel vybudoval někde ve škole skrytou komnatu a pouze jeho právoplatný dědic ji dokáže otevřít. Nazývala se Tajemná komnata a ukrývala v sobě monstrum*, které by mělo dokončit jeho "vznešený úkol" a tím, je zabití všech studentů Bradvic, kteří se narodili mudlům a jsou tudíž nečisté krve.


Obrazek

49. Elladora Ketteridge- 1656-1729. Čarodějka, která objevila použití žabérníku, když ho pozřela a začala se dusit, o to víc bylo její překvapení větší, když strčila hlavu do vědra s vodou a zjistila, že pouze tak se jí dýchá normálně.


Obrazek

50. Musidora Barkwith (Musidora Seštěkavá)-1520-1666. Musidora byla výbornou skladatelkou, jejíž "Kouzelnický soubor" vytvářela vybuchující trouba. Tato nedokončená práce je nyní zakázaná od té doby, co na představení roku 1902 v radnici v Ackerly vyhodila do vzduchu střechu této budovy.


Obrazek

51. Ethelred the Ever- Ready (Ethelred Připravený)- Středověk, přesná doba neznáma. Proslavil se svými častými útoky a nadávkami na nic netušící kolemjdoucí. Zemřel ve vězení.


Obrazek

52. Felix Summerbee (Štístko Včelička)*- 1447-1508. Objevil Povzbuzovací kouzlo.


Obrazek

53.Greta Catchglove (Gréta Rukavičková)-1960- součastnost. Spisovatelka; napsala knihu Vyčaruj si svůj vlastní sýr.


Obrazek

54. Gaspard Shingleton (Gaspar Oblázek)- 1959- součastnost. Oslavovaný vynálezce Samomíchacího kotlíku.


Obrazek

55. Honoria Nutcombe (Honorie Kokostržová)- 1665-1743. Zakladatelka Společnosti pro nápravu čarodějek.


Obrazek

56. Gideon Cramb (Gideon Rýmovačka)- 1975-současnost. V populární skupině Sudičky hraje na dudy.


Obrazek

57. Giffort Ollerton- 1390-1441. Známý lovec obrů. Zabil slavného obra Hengista z městečka Upper Barnton.


Obrazek

58. Glover Hipworth (Glover Cenošípek)- 1742- 1805. Vynálezce Horkokrevného lektvaru, léku na běžné nachlazení.


Obrazek

59. Gregory the Smarmy (Gregory Úlisný)- Středověk, přesná doba neznámá. Slavný tvůrce Gregoryho lichotícího balzámu- lektvaru, který má přesvědčit konzumenta, že jste jeho nejlepší přítel.


Obrazek

60. Lavarne de Montmorency- 1823-1893. Tvůrkyně mnoha nápojů lásky.



Obrazek



61. Havelock Sweeting- 1634- 1729. Expert na jednorožce.


Obrazek

62. Ignatia Wildsmith- 1227-1320. Vynálezce Letaxu.

Obrazek

63. Herman Wintringham- 1974- součastnost. V populární skupině Sudičky hraje na loutnu.


Obrazek

64. Jocunda Sykes-1915- součastnost. Proslavila se jako úplně první osoba, jež přeletěla na koštěti Atlantský oceán.


Obrazek

65. Gondoline Oliphant- 1720-1799. Stala se slavnou díky svým studiím o životu a nárustu počtu trolů. Při kreslení zemřela smrtelnou ránou.


Obrazek

66. Flavius Belby- 1715-1791. Přežil útok Smrtipláště.

Obrazek

67. Justus Pilliwickle- 1862-1953. Hlava úřadu pro vymáhaní kouzelnického zákona.


Obrazek

68. Kirley Duke- V populární kouzelnické skupině Sudičky hraje na kytaru. Je synem Catriona McCormaca, slavného hráče Famfrpálu.

Obrazek

69. Bertie Bott- 1935- součastnost. Vynálezce. Když experimentoval možnosti, jak vyrobit chutné cukroví z normálního jídla, Bott nešťastnou náhodou ke svému zkušebnímu vzorku přidal i pár špinavých ponožek,a vytvořil tak první první z mnoha překvapení, které můžete najít v Bertíkových fazolkách tisíckrát jinak.

Obrazek

70. Leopoldina Smethwyck-1829-1910. Prvná britská famfrpálová rozhodčí.

Obrazek

71. Královna Maeve- Středověk, přesné datum neznámo. Čarodějka, která předtím, než vznikly Bradavice, cvičila mladé kouzelníky.

Obrazek

72. Helga z Mrzimoru- Stejně jako Moudrý klobouk pochází z "Širokého údolí". Přiměla lidi kráčející různými cestami, aby se spojili a pomohli postavit Bradavice. Byla milovaná okolím pro své okouzlující způsoby.


Obrazek

73. Mopsus- Antické Řecko, přesné datum není známo. Věštec, který přemohl jasnovidce Calchase v boji jejich sil.


Obrazek

74. Montague Knightly- 1506- 1588.Přeborník v kouzelnických šachách.

Obrazek

75. Mungo Bonham- 1560-1659. Léčitel, který založil nemocnici Sv. Munga.

Obrazek

76. Myron Wagtail- 1970- součastnost. Hlavní zpěvák populární kouzelnické skupiny Sudičky.

Obrazek



77. Norvel Twonk- 1888-1957. Zemřel, když zachraňoval mudlovské dítě před Mantichorou.


Obrazek

78. Orsino Thruston- 1976- součastnost. V populární kouzelnické skupině Sudičky hraje na bubny.

Obrazek

79. Osvald Beamish- 1850- 1932. Průkopník za práva skřetů.

Obrazek

80. Beatrix Bloxam-1794-1810. Autorka knihy pro děti nazvané Příběhy o Mochomůrce. tyto knihy byly zakázené, neboť způsobovaly nevolnost a nával
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

uw pharmacy dgsolbvfdWhitsmntbs

(IrrekVed, 30. 5. 2021 13:54)

which one is better viagra cialis or laverta https://krocialis.com/ - originalcialis cialisis

geeahdhiertBtjmoivah

(clesSwa, 28. 5. 2021 14:31)

cialis on line https://ckacialis.com/ - buy cialis fast shipping genericcialis

cialis for sale canada afhsdbcWhitsvqzun

(Irrekloh, 26. 5. 2021 17:55)

where do you inject liquid cialis https://rcialisgl.com/ - how much does cialis cost in canada cialis super active

viagra,cialis india afhsdbcWhitswxphc

(RebfIrrek, 17. 5. 2021 19:19)

cialis 5mg tablets https://rcialisgl.com/ purchase cheap cialis

which pill is better viagra cialis or levitra fcsogsaxzvofbldhiertBtjmoivao

(Anoopiedy, 12. 5. 2021 3:50)

cast of psych viagra falls https://llviagra.com/ viagra potenza

viagra wann nicht fhwsbbolthdhiertBtjmoivas

(Fmrfpiedy, 12. 5. 2021 2:43)

cheap real cialis https://cialisee.com/ where to buy cialis in calgary safely

overnight delivery cialis afhsdbcWhitsglyps

(RebfIrrek, 11. 5. 2021 18:03)

generic cialis sale https://rcialisgl.com/ online pharmacy for cialis

general health frbdcacldhiertBtjmoival

(Jebgpiedy, 9. 5. 2021 10:27)

legal canadian prescription drugs online https://pharmacylo.com/ Tenormin

19 year old using viagra fcsogsaxzvofbldhiertBtjmoivak

(Anoopiedy, 5. 5. 2021 0:01)

bulas de medicamentos viagra https://llviagra.com/ charlie sheen viagra scary movie

thompsons pharmacy afhdbcWhitseuxti

(RfvbIrrek, 30. 4. 2021 10:26)

do have to have a prescription for cialis? https://cileve.com/ - cheap cialis online overnight shipping cialis with dapoxetine overnight delivery australia

levitra cost comparison fbdcacldhiertBtjmoivaf

(Jbsdpiedy, 28. 4. 2021 22:52)

canadianpharmacy https://onlinecanda21.com/ Zantac

pharmacy school personal statement afhdbcWhitskfpkg

(RfvbIrrek, 23. 4. 2021 20:50)

cheap cialis 40 mg https://cileve.com/ cialis online

spoustu chybí

(Christie, 4. 1. 2019 12:23)

Spoustu znamych kouzelniku chybi - neni tu Brumbal, Severus Snape, nebo treba Rowena Ravenclaw. Hlavne ze je na karticce kouzelnik ktery prezil utok smrtiplaste :D

Super

(Eliška, 10. 10. 2015 13:48)

moooc diky všechny jsem si uložila a vytiskla :D nemohla jsem je nokde sehnat :P

Čo?

(Roka, 26. 1. 2015 19:46)

Má to vôbec niečo spoločné s kartičkami to žabiek? veď tam nie sú ani tie postavy čo boli v knihe

Re: Čo?

(Sophie, 15. 2. 2015 13:35)

Pokud jsi četla knihy o Harrym Potterovi, tak ti musí být jasné že aspoň pět kouzelníků, kteří jsou na této stránce tam byli vyjmenováni.
A navíc do knihy přece Rowlingová nemohla napsat všechny kouzelníky, kteří jsou v kouzelnických žabkách. :)

Komentář

(Sophie, 15. 2. 2015 13:32)

Skvělé! Zajímalo by mě kde jsi obrázky z čokoládových žabek sehnala. Nejsou snadno zakoupitelné v mudlovském světě. :D