Jdi na obsah Jdi na menu
 


Film

18. 8. 2010

   

Originální název: Harry Potter and the Half-Blood Prince
Žánr: Dobrodružný, Drama, Fantasy, Mystery, Romantický
Rok výroby: 2008
Režie: David Yates

 

Harrymu a jeho přátelům opět začal nový školní rok, a sním i mnoho dobrodružství. Kouzelnická říše již uznala, že se lord Voldemord vrátil. Harry a Brumbál se vydávají na tajuplná místa. No rozhodně se v tomto školním roce nebude nikdo nudit!!

Povzbuzeni návratem Lorda Voldemorta působí Smrtijedi spoušť jak ve světě mudlů, tak ve světě kouzelníků a Bradavice už dávno nejsou tím bezpečným místem, jakým kdysi bývaly. Harry má podezření, že nebezpečí je přímo v Bradavicích, ale Brumbál se soustředí na přípravu na poslední bitvu, která se rychle blíží. Potřebuje, aby mu Harry pomohl odkrýt důležitý klíč, který vede k rozuzlení Voldemortovy obrany – rozhodující informaci ale zná jen bývalý bradavický profesor Horác Křiklan. Vědom si toho přiměje Brumbál svého starého kolegu, aby se vrátil na své staré místo,
a slíbí mu vyšší plat, větší kancelář a navíc možnost učit slavného Harryho Pottera.
Mezitím útočí na studenty ještě úplně jiný nepřítel – teenagerovské hormony. Harryho dlouhodobé přátelství s Ginny Weasleyovou přerůstá v hlubší city, ale v cestě stojí její přítel, Dean Thomas, a to nemluvě o jejím velkém bratru Ronovi. Jenže Ron má svých starostí dost s romantickými pletkami – Lavender Brownová nešetří svou láskou k němu a Hermiona v ústraní žárlí, ale je rozhodnuta neprojevit své city za žádnou cenu. A k tomu všemu ještě čokolády napuštěné nápojem lásky, které skončí ve špatných rukách a všechno naprosto změní.

Romantika všude vzkvétá, ale jeden ze studentů zůstává od toho všeho stranou,
neboť má v hlavě úplně jiné věci. Je rozhodnut vystoupit z davu a zanechat po sobě stopu, byť temnou. Láska je sice ve vzduchu, ale tragédie se blíží a ani Bradavice už nikdy nebudou takové, jaké bývaly.

 

 

Hrají

Daniel Radcliffe role Harry Potter
Rupert Grint role Ron Weasley
Emma Watson role Hermione Granger
Helena Bonham Carter role Bellatrix Lestrange
Alan Rickman role Severus Snape
Bonnie Wright role Ginny Weasley
Robert Knox role Marcus Belby
Jessie Cave role Lavender Brown
Julie Walters role Molly Weasley
Tom Felton role Draco Malfoy
Jim Broadbent role Horace Slughorn
Warwick Davis role Filius Flitwick
Michael Gambon role Albus Brumbál
Evanna Lynch role Luna Lovegood
Maggie Smith role Minerva McGonagall
Dave Legeno role Fenrir Greyback
Robbie Coltrane role Rubeus Hagrid
Timothy Spall role Peter Pettigrew
David Thewlis role Remus Lupin
Helen McCrory role Narcissa Malfoy
Natalia Tena role Nymphadora Tonks
Freddie Stroma role Cormac McLaggen
Hero Fiennes-Tiffin role Tom Riddle
Fiona Shaw role Petunia Dursley
Katie Leung role Cho Chang
Matthew Lewis role Neville Longbottom
James Phelps role Fred Weasley
Oliver Phelps role George Weasley
Mark Williams role Arthur Weasley
Frank Dillane role Lord Voldemort
Scarlett Byrne role Pansy Parkinson
Georgina Leonidas role Katie Bell
David Bradley role Argus Filch
Tony Coburn role Young Lucius Malfoy
Anna Shaffer role Romilda Vane
Ralph Ineson role Amycus Carrow
Suzanne Toase role Alecto Carrow
Chris Wilson role Richard Griffiths
Louis Cordice role Blaise Zabini
Tom Moorcroft role Regulus Black
Dean Garnham role Slytherin Student
Teresa Mahoney role Sofie
Nina Voelker role Wendy Slinkhard
Guy Mannerings role 
Charlie Bennison role Sanguin

Isabella Laughland role Leanne

 

Chyby ve filmech

1. Při cestě vlakem z Bradavic do Doupěte, když Levandule kreslí na sklo srdce a iniciály atd. to vypadá, že za ní není moc místa. Když se však změní úhel pohledu, tak to vypadá, že ulička je hodně široká.

2. Když je Harry na zimní prázdniny u Weasleyů, tak je venku vidět na obloze souhvězdí Štír. Štír je ale letní souhvězdí, takže ho nelze vidět v zimě.

3. V Hagridově boudě, když Křiklan s Hagridem pijí, tak láhev/hrnek změní polohu na stole mezi záběry (jinak řečeno: hrnek stojí na určitém místě stolu, pak je záběr na Harryho a hned zase na Křiklana a hrnek je jinde).

4. Během Křiklanova prvního večírku, když mluví se studenty, tak zmrzlinové poháry, sirup, oplatky atd. mění polohu v závislosti na úhlu kamery.

5. Když Brumbál přijde ke Křiklanovi do bytu, na zemi leží Denní věštec a vedle něj je kladivo. V dalším záběru je kladivo posunuté.

6. Před famfrpálovým zápasem, když Harry, Ron a Hermiona sedí u stolu. Tak lžíce a misky jsem buď před Hermionou, nebo po její levé ruce v závislosti na pohledu kamery.

7. V Doupěti, když si Ron sedne mezi Harryho a Ginny, tak má misku plnou koláču. V dalším záběru už tak plně nevypadá.

8. Ve Velké síni (po rozchodu Rona s Levandulí) sedí Levandule u jiného stolu a nevraživě se na ně dívá.

9. V Doupěti, když spolu hovoří Harry, Nymfadora a pan Weasley je v jednom záběru Harryho tkanička zavázaná. V dalším záběru je zase rozvázaná.

10. Když Hermiona otevře medailon a čte vzkaz od R.A.B., tak medailon a řetízek během dvou po sobě jdoucích záběrech mění polohu.

11. Při hodině lektvarů, když Křiklan ukazuje Felix Felicis, tak je otečený k třídě zády ke kameře a drží lahvičku pevněji. V dalším záběru ji však drží jen konečky prstů.

12. Když Smrtijedi vrazí do Olivanderova krámku, spadnou na zem střepy a lidé. V dalším záběru jsou však postavy jinak rozmístěné.

13. Když Harry mluví s číšnicí v baru v metru, jsou noviny poležené tak, že pravá hrana novin je položená kousek přes okraj stolu. V dalším záběru, když se jí Harry chce na něco zeptat (co dělá po práci?:D), tak jsou noviny posunuté doleva (tedy už nejsou poležené přes hranu stolu).

14. Když Harry a Luna jdou z vlaku skrz bránu, tak profesor Kratiknot (Flitwick) drží pergament a hůlku ve dvou záběrech pokaždé v jiné ruce.

15. Když ve scéně u Tří košťat, jde si potřást Křiklan ruku s Harrym, tak lze vidět, že je jeho hrnek plný čehosi (jde vidět i pěna). V dalším záběru, plný už není. A pak než polije Hermionu, tak zase je plný.

16. Když trio sedí ve Velké síni před famfrpálovým zápasem, tak drží Hermiona v ruce noviny. V dalším záběru leží noviny na stole a Hermiona na nich má ruce. Záběr na to je zase drží v ruce:)

17. Ve vlaku, když se Luna baví s Harrym, drží Jinotaj a hůlku v jedné ruce a hůlku drží kolmo k Jinotaji. V dalším záběru však drží hůlku vodorovně s Jinotajem.

18. Ve scéně na Astronomické věži, když přijde Bellatrix, tak na rtech má černou rtěnku. Poté políbí Draca na zadní část hlavy, změní se pohled kamery a po rtěnce ani stopy. V dalším záběru ji však opět má.

19. V Doupěti, když se spolu sedí Harry, Ron a Hermiona, tak Hermiona v každém záběru sedí jinak.

20. Ve scéně, když Křiklan říká Tomu Raddleovi o viteálech je v jednom záběru vidět v očích Toma odrážející se světlo z reflektoru.

21. V několika záběrech je patrné, že Harry nemá na brýlích žádné čočky (např. ve scéně, když pije Felix Felicis nebo ve scéně na Astronomické věži).

22. Ve scéně, kdy jsou Harry, Ginny, Tonksová a Lupin uprostřed kukuřičného pole, tak jsou obklopeni Bellatrix a Šedohřbetem. Při dalším záběru je mezi nimi i Arthur Weasley, ačkoliv ho nebylo slyšet přicházet.

23. Když je Harry na návštěvě v Doupěti, tak sedí na schodech a dívá se z okna přímo. V dalším záběru, když k němu jde Ginny, tak se dívá z okna přes rameno.

24. Když je Ron otráven, tak místy mu jde z pusy pěna a místy zase ne v závislosti na poloze kamery.

25. V závěru filmu, když je trio nahoře na Astronomické věži, když se Hermiona drží zábradlí, tak v každém záběru má ruce v jiné poloze.

26. U Tří košťat, když se Křiklan baví s Harrym, drží hrnek po celou dobu v levé ruce. Když se pak loučí s Ronem („Rád jsem vás viděl, Wallenby“), tak ho drží v pravé.

27. Na konci, když leží Brumbál pod Astronomickou věží, odhrne Harry z jeho tváře pramínek vlasů. V dalším záběru má však Brumbál různé prameny vlasů po celé tváři.

28. Po návratu jeskyně na věž si Brumbál sedne a ruku má kolem Harryho krku. V dalším záběru už však jeho paže zmizela. Přitom nebyl čas, aby ji dal dolů.

29. Při pohřbu Aragoga je dlouhý záběr na stojícího Harryho, Křiklana a Hagrida. Nicméně z toho úhlu to vypadá, že Aragog nikde není. Přitom by však měl jít vidět.

30. Při hodině lektvarů, ještě před tím, než mají udělat odvar živé smrti, stojí Hermiona za Harrym. V dalším záběru však stojí před ním.

31. V sirotčinci, když paní Coleová říká Tomovi, že má návštěvu je Brumbálova šála šikmá. V dalším záběru je už narovnaná. 

32. Ve scéně ve Velké síni před famfrpálem, když se Ron ptá na večírek, má svou pravou paži položenou na stole. V dalším záběru je však vedle něj (už není položená na stole).

33. Na vánočním večírku, když se spolu Křiklan a Harry společně fotí, jsou za nimi vidět záclony. V dalším záběru je však pozadí pozměněné. Přitom však vůbec nebyl čas na změnu.

34. Během famfrpálového zápasu stojí Hermiona a Luna pokaždé ni jiném místě.

35. Při vysvětlování Snapeovi a McGonagallové o náhrdelníku není Harryho jizva vidět (je nezřetelná).

36. Při Brumbálově vysvětlování viteálů jsou Harryho vlasy krásně rovné. V dalším záběru jsou však neuspořádané.

37. Při scéně ve Velké síni, když přijde Harry se zakrváceným nosem, je Hermionina mísa pokaždé jinde v závislosti na úhlu kamery.

38. V spěšném vlaku, když Draco Harryho kouzlem shodí dolů, je Harryho hlava jakoby opřená o sedadlo. V dalším záběru, když mu nohou zlomí nos, tak normálně hlava leží na zemi.

39. Když se Ron v Křiklanově kabinetu napije jedu a spadne na zem na koberec. Při změně záběru jsou na koberci jiné vzory než před tím.

40. Když Harry a Ron kráčí na hodinu lektvarů, říká Ron, že potřebuje trénovat na famfrpál. Jeho ústa se však nepohybují.

41. Když Draco přistupuje ke vchodu do Komnaty nejvyšší potřeby (během vánočního večírku), je za ním vidět na zemi značka, kde má stát.

DOKONČENÍ:

42. Když Křiklan ukazuje fotky svých oblíbenců Harrymu: když k nim přistupují, tak fotka šéfredaktora Denního věštce a kapitánky Harpyjí jsou na dolní poličce. Když je však Křiklan ukazuje Harrymu jednotlivě, tak jsou položené výš.

43. Ve Velké síni, před famfrpálovým zápasem sedí Ron nejdřív naproti Harrymu. V dalším záběru to vypadá, že sedí naproti Hermiony.

44. Když je Draco poprvé v Komnatě nejvyšší potřeby a odkrývá Rozplývavou skříň, věci za ním na podlaze mění svou polohu podle toho, kde se kamera nachází.

45. Scéna U Tří košťat: když Křiklan polije Hermionu, je stůl mokrý. V dalším záběru je však opět suchý a pak zase mokrý.

46. Během prvního Křiklanova večírku ubrousky, které visí Nevillovi a Belbymu u krku mění svoji polohu v posobě jdoucích záběrech.

47. Brumbál se často objevuje ve filmu bez brýlí.

48. Když leží Brumbál pod Astronomickou věží, přijde k Harrymu Ginny a obejme ho z levé strany (z pohledu diváka vpravo). V posledním záběru na Brumbála je v pozadí vidět Harry s místem po jeho levici a po Ginny není stopy.

49. Ve scéně, když Harry vytahuje loďku z jezera je při pohledu z podvodní kamery slyšet prý "pípnutí".

50. Ve scéně, kdy Hagrid a Křiklan pijí po Aragogově pohřbu, je Křiklanův pohárek větší než Hagridův. Hned na to se jeví oba poháry stejně velké.

51. Když končí Fénixův řád, Harry jde na vlak spolu s přáteli. Když začíná Princ, ukazuje Denní věštec fotku Harryho a Brumbála na Ministerstvu.

52. Když Hermiona říká při hodině lektvarů, co cítí z nápoje lásky, je vidět, že vedle Nevilla je spousta místa (nikdo po jeho pravé ruce nestojí). V dalším záběru však u něj stojí Harry.

53. Když Harry najde plačící Hermionu na schodech, je na zemi spousta listí a špíny. Když se na di díval z vrchu schodů, tak je zem čistší.

54. Když Brumbál vypije všechen "lektvar" z nádoby v jeskyni, sebere Harry medailon a dá si ho do kapsy. V záběru pod Astronomicku věží ho však má u sebe Brumbál.

55. Když Snape vyprovází Draca z večírku a Harry je špehuje, ze vidět v záběru koberce. Stejné koberce jsou předtím ve scéně, když jsou Harry s Ronem na hodinu lektvarů. 

 

Obrázky

 

Hudba

1. Opening (2:54)
2. In Noctem (2:00)
3. The Story Begins (2:05)
4. Ginny (1:30)
5. Snape & The Unbreakable Vow (2:50)
6. Wizard Wheezes (1:42)
7. Dumbledore’s Speech (1:31)
8. Living Death (1:55)
9. Into The Pensieve (1:45)
10. The Book (1:44)
11. Ron’s Victory (1:45)
12. Harry & Hermione (2:52)
13. School! (1:05)
14. Malfoy’s Mission (2:53)
15. The Slug Party
(2:11)
16. Into The Rushes (2:33)
17. Farewell Aragog (2:08)
18. Dumbledore’s Foreboding (1:18)
19. Of Love & War (1:17)
20. When Ginny Kissed Harry (2:38)
21. Slughorn’s Confession (3:33)
22. Journey To The Cave (3:08)
23. The Drink Of Despair (2:44)
24. Inferi in the Firestorm (1:53)
25. Dumbledore (3:34)
26. Farewell (2:22)
27. The Friends (2:00)
28. The Weasley Stomp (2:49)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dog training nw ohio

(Gxq2opRoryPouby, 26. 10. 2022 19:30)

https://donnaanewton.sophiesbagels.online hith hith pouby zdenek stybar training dogs dog sled summer training potty chris paris brown dog training cattle dog training pen pics how to train your dog not to bark with a shock collar

dog training classes mere

(Jkkj4bRoryPouby, 26. 10. 2022 14:34)

https://jackabledsoe.ultradogtraining.online hith hith pouby dog obedience training club rochester ny waterfowl dog training near siren wi blind man and dog fell on train tracks schienbein training dogs dog potty training problems after heat

dog training collars as seen on tv with remote control

(Dxbv68RoryPouby, 26. 10. 2022 12:54)

https://helenapeck.ultradogtraining.online hith hith pouby place training for dogs aa dog training fareham uk stefan leko training dogs ocnwmr training dogs bc curriculum k-9 companions dog training

dogs on trains nyc to stamford

(DakuooRoryPouby, 26. 10. 2022 8:15)

https://www.ultradogtraining.online hith hith pouby kadarow dog training bournemouth and poole fracture coracoid process dog training how to train older dogs to use wee pad litter box training toy dogs alpha dog training nj

lassen k9 dog training

(Jq25csRoryPouby, 25. 10. 2022 20:26)

https://addieamarchant.ultradogtraining.online hith hith pouby mata vaishno devi train route images of dogs house trained dog pooping in new house dog bark collar reviews petsmart training bird dog training schools michigan trained doberman guard dogs for sale uk only puppies

RoryPouby hith pouby

(F57100RoryPouby, 25. 10. 2022 20:10)

https://clarenceakilgore.ultradogtraining.online hith hith pouby diesel dog handler training bell ringing dog training crazy dog tricks video training statapp training dogs drugscope training dogs

train pet dog labrador whippet

(A1962fRoryPouby, 25. 10. 2022 18:52)

https://eugeneamarsala.ultradogtraining.online hith hith pouby calogi training dogs field dog training how to train your dog to follow you i am not content military working dog training slides pehlwani training dogs

RoryPouby hith pouby

(Crlw3bRoryPouby, 25. 10. 2022 15:36)

https://heleneajohnson.ultradogtraining.online hith hith pouby spring forest dog training remote dog training collars petsafe easy dogs to train small dog training for men no-bark dog training device

the dog whisperer pitbull training tips

(H75y1lRoryPouby, 25. 10. 2022 15:16)

https://joseacaldwell.ultradogtraining.online hith hith pouby spintelligent training dogs sploot dog training olivier gruner training dogs happy child training dog getting a trained service dog

RoryPouby hith pouby

(Ky604iRoryPouby, 25. 10. 2022 9:32)

https://jefferyakunkel.ultradogtraining.online hith hith pouby trained mountain lion hunting dogs for sale dog training nj somerset county map astecc training dogs personal protection training dogs basic dog training hand commands for deaf

RoryPouby hith pouby

(G16jj8RoryPouby, 25. 10. 2022 9:31)

https://philipapowell.ultradogtraining.online hith hith pouby humint targeting training dogs medically trained service dogs dog dayz dog training potty trained dog pees on bed family dog training wichita ks craigslist

wolf whisperer dog training

(J9kn53RoryPouby, 24. 10. 2022 16:28)

https://thomasabooker.ultradogtraining.online hith hith pouby buikspier training dogs havenlea dog training centre phone number hunting dog training schools florida diabetic alert dog training texas deltabluez stock dogs training

RoryPouby hith pouby

(Es760nRoryPouby, 24. 10. 2022 14:37)

https://gladysaterry.ultradogtraining.online hith hith pouby potty training dogs indoors bathroom small dog obedience training training courses in dog grooming retriever fever dog training dvd three-pack dog muzzle training tips

mosab amrani training dogs

(A9beglRoryPouby, 24. 10. 2022 14:26)

https://patriciaanottingham.ultradogtraining.online hith hith pouby different types of muscle training for dogs manners minder dog training dog prong collar training dog training new jersey aggression replacement training deaf dogs video

RoryPouby hith pouby

(G5ql8jRoryPouby, 24. 10. 2022 10:38)

https://christopheratownsend.ultradogtraining.online hith hith pouby certified pet dog trainer cpdt-ka dog training potty training spray for dogs kangeiko training dogs dog training 19454 kylemore homemade training dog treats

RoryPouby hith pouby

(BmxlfrRoryPouby, 24. 10. 2022 10:38)

https://thomasabaer.ultradogtraining.online hith hith pouby turnus rufus dream dog training training dog collars for sale dog training guide for free baustoff kirchner training dogs training small dogs that bite

retriever fever dog training

(JxzxdiRoryPouby, 23. 10. 2022 16:14)

https://donaldasheets.ultradogtraining.online hith hith pouby maxfx training dogs insinc dog training evalueren training dogs veteran dog training therapy act house training dog at night

RoryPouby hith pouby

(I4e68oRoryPouby, 23. 10. 2022 16:14)

https://ronaldakeller.ultradogtraining.online hith hith pouby military dog handler training courses indiana apple valley dog training classes dog obedience training victoria tx well regulated means well trained dogs american girl doll kanani's dog training

cesar dog whisperer training tips

(Imqsb0RoryPouby, 23. 10. 2022 14:18)

https://lionelagault.ultradogtraining.online hith hith pouby training dogs not to bite babies scent training dog how to suitescript training dogs uwsepa training dogs lorenzo's dog training florida

RoryPouby hith pouby

(AnpglzRoryPouby, 23. 10. 2022 12:24)

https://shirleyaleffler.ultradogtraining.online hith hith pouby dog training homework leader of the pack dog training therapy dog training nc p r i d e-training for dogs canine massage program training army dogs


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

následující »