Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobby

2. 5. 2009

 

ObrazekDobby původně sloužil rodině Malfoyových. Ve druhém díle přijde Harryho varovat před nebezpečím ve Škole čar a kouzel v Bradavicích. Tím nebezpečím byla znovu otevřená Tajemná komnata. Harry chce i přes varování do Bradavic jet, a tak Dobby svrhne dort na hosty jeho tety a strýce. Vznášecí kouzlo, které Dobby provedl, svede Ministerstvo kouzel na Harryho, a ten je málem vyloučen ze školy. Aby zabránil Harrymu jet do školy, zablokuje Dobby přepážku na nástupišti 93/4. Ve škole pak skřítek očaruje potlouk tak, aby pronásledoval Harryho. Na konci druhého dílu vloží Harry do zničeného deníku Toma Raddlea ponožku, deník předá Luciovi Malfoyovi a ten ho hodí Dobbymu. Díky tomu se z něj stane svobodný skřítek.

Ve čtvrtém díle se Dobby s Harrym opět potká. Pracuje totiž v bradavické kuchyni. Pomůže Harrymu zvládnout druhý úkol turnaje tří kouzelnických škol, když pro něj získá žaberník.

V sedmém díle ho bratr Albuse Brumbála Aberforth pošle za Harrym, Ronem a Hermionou, aby jim pomohl z vězení v domě Malfoyových. K útěku pomůže také panu Ollivanderovi, Lence Láskorádové, Deanu Thomasovi a skřetovi Griphookovi. Při útěku je ale samotný Dobby zabit nožem, který po něm hodila Belatrix Lestrangeová.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

to je smutné

(Ädel, 23. 7. 2010 20:20)

Béé.Tobby je dobrák.