Jdi na obsah Jdi na menu
 


               

Povolání: Herec
Věk: 21
Datum narození: 23. 07. 1989
Místo narození: Londýn, Anglie
Znamení: Lev
Výška: 173 cm

 

Daniel se chtěl stát hercem již od pěti let, ale jeho rodiče si nepřipouštěli, že by mohl být hercem. Přesto se mu podařilo rodiče přesvědčit a jeho máma poslala Danielovu fotku do televizní společnosti BBC, která vybírala potencionální uchazeče na roli mladého Davida Copperfielda. Daniel musel projít přes pět zkoušek, než se mu podařilo získat tuto první větší roli v televizní adaptaci románu Charlese Dickense "David Copperfield" (1999). V tomto dramatu v režii Simona Curtise také hrála Maggie Smith, která v sérii Harry Potter ztvárňuje profesorku McGonagallovou.

Brzy poté se objevil v malé roli po boku
Pierce Brosmana v akčním thrilleru podle bestselleru Johna Le Carré Agent z Panamy "The Tailor of Panama" (režie John Boorman, 2001). Největší úspěch se mu dostalo, když získal roli Harryho Pottera ve filmu Harry Potter a Kámen mudrců Chris Columbus vybral pro tuto roli. Daniel byl v roli Harryho úžasný a ze všech stran se na něj valila pozitivní kritika. Po uvedení filmu do kin se z Daniela náhle stala světová hvězda. Film, který je založen na populárním fantasy knize se stal absolutním trhákem, jenž lámal rekordy v návštěvnosti.
"Harry Potter and the Sorcerer's Stone". Jeho život se náhle změnil, poté co uspěl ve výběru na roli mladého chlapce, která se získává jednou za dekádu. Po měsících hledání a tisíce zkouškách si jej režisér

Druhé pokračování Harry Potter a Tajemná komnata "Harry Potter and the Chamber of Secrets" (2002) pokračovalo v úspěšném tažení prvního dílu. V roce 2004 spatřilo světlo světa třetí pokračování, nesoucí název Harry potter a vězeň z Azkabanu "Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban" a následující rok se objevilo čtvrté pokračování Harry Potter a ohnivý pohár "Harry Potter and the Goblet of Fire". Nedávno uvedená premiéra v českých kinech, pokračování s názvem Harry Potter a Princ dvojí krve "Harry Potter and the Half-Blood Prince" lámalo rekordy v návštěvnosti.

Rolí Harryho Pottera si získal vřelé uznání a britský Variety Club mu v únoru 2002 udělil
cenu
Best Newcomer Award. V dubnu téhož roku byl také honorován prestižní cenou David Di Donatello Award, kterou mu předal sám David Di Donatello. Cena mu byla udělena za vynikající Harryho portrét a za příspěvek budoucnosti kinematografie.

V prosinci 2002 se také jako host objevil v několika představeních komedie The Play What I Wrote, která získala Olivier Award. Představení se odehrála v londýnském West Endu v divadle Wyndhams Theatre. Režie se ujal Kenneth Branagh.

Ve volném čase se Daniel věnuje poslechu
hudby a sledování filmů, jeho nejoblíbenějším žánrem je rock, zejména pak v provedení britských nezávislých skupin.

 

Filmografie

Jako herec
2010 - Harry Potter a Relikvie smrti:část 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I) role: Harry Potter
2008 - Harry Potter a Princ dvojí krve (Harry Potter and the Half-Blood Prince) role: Harry Potter
2007 - Prosincoví kluci (December boys) role: Maps
2007 - Harry Potter a Fénixův řád (Harry Potter and the Order of the Phoenix) role: Harry Potter
2007 - Legenda o mém synovi (My Boy Jack) role: John Kipling
2005 - Harry Potter a Ohnivý pohár (Harry Potter and the Goblet of Fire) role: Harry Potter
2004 - Conjuring a Scene role: 
2004 - Harry Potter a vězeň z Azkabanu (Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban) role: Harry Potter
2002 - Harry Potter a Tajemná komnata (Harry Potter and The Chamber of Secrets) role: Harry Potter
2001 - Harry Potter a Kámen mudrců (Harry Potter and the Sorcerer's Stone) role: Harry Potter
2001 - Agent z Panamy (Tailor of Panama, The) role: Mark Pendel
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář